Authentieke Oostenrijkse schnitzel met bierbeslag
- Jager&Boer
- Blog & Recepten
- 22 jul 2021
-
169views
Authentieke Oostenrijkse schnitzel met bierbeslag
De Oostenrijkers houden van schnitzels en bier en wij ook! Daarom hebben we een recept dat het beste van die twee werelden combineert: heerlijk kalfsvlees in een beslag van bier. Gemakkelijk te maken, klaar in een handomdraai én lekker!
Voor deze heerlijke schnitzels in bierbeslag gebruiken wij onze biologische kalfsschnitzels en ons eigen gebrouwen bier: Thirsty Fox - Dunkelweizen. De perfecte combi! Houd je niet van kalf? Dan is ons biologisch varkensvlees een perfect alternatief. Serveer als bijgerecht bij de schnitzels krieltjes met wat kruiden en een lekkere frisse salade. Dat wordt gegarandeerd smullen!
Dit heb je nodig voor 4 porties:
4 kalfsschnitzels of varkensschnitzels
125 ml Thirsty Fox - Dunkelweizen
150 g meel
1 el olie
2 eieren
Snufje zout en peper
0,5 liter olijfolie om in te bakken
Zo maak je deze authentieke Oostenrijkse schnitzels in bierbeslag:
Scheid de eieren. Doe het eigeel, bier, meel, olie, en wat zout in een kom en meng dat tot een beslag.
Klop daarna het eiwit stijf en spatel dit vervolgens door het beslag. Laat dit geheel ongeveer 20 minuten staan.
Vervolgens kruid je de schnitzels met zout en peper en haal je ze door het bierbeslag.
Bak ze daarna in de hete olie in ongeveer 8 tot 10 minuten aan beide kanten goudbruin.
Geniet van authentieke Oostenrijkse schnitzel met bierbeslag!