Authentieke caesar salade met gegrilde kipfilet

Authentieke caesar salade met gegrilde kipfilet

Authentieke caesar salade met gegrilde kipfilet

De caesar salade is een echte klassieker. Eenvoudig, maar ontzettend lekker door de combinatie van de gekruide kip met de romige dressing, knapperige croutons en frisse sla. Helemaal compleet met een eitje en wat Parmezaanse kaas.

In dit recept voegen we gegrilde kipfilet toe, wat de salade net wat steviger en vullender maakt – ideaal voor een lunch of lichte avondmaaltijd.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

2 kipfilets

4 eieren

1 krop romainesla

50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

100 g croutons (zelfgemaakt of kant-en-klaar)

8-10 cherrytomaatjes

3 el mayonaise

1 el Dijonmosterd

2 ansjovisfilets

1 teentje knoflook

2 el citroensap

3 el olijfolie

1 tl Worcestersaus

1 tl paprikapoeder

1 tl knoflookpoeder

Zout en peper

 

Zo maak je de authentieke caesar salade met gegrilde kipfilet:

Snijd de kipfilets horizontaal door de helft, zodat je dunnere stukken krijgt. Kook de eieren hard of zacht, net hoe je het lekker vindt. Laat de eieren schrikken en pel ze.

Meng in een kom 1 el olijfolie, paprikapoeder, knoflookpoeder en wat zout en peper.

Bestrijk de kipfilets met dit mengsel en laat even marineren (5-10 minuten).

Maak ondertussen de dressing. Meng hiervoor de mayonaise, Dijonmosterd, fijngehakte ansjovis, fijngehakte knoflook, citroensap, 2 el olijfolie en Worcestersaus. Roer goed door elkaar tot een glad geheel en breng op smaak met peper en zout.

Verhit een grillpan of koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilets 3-4 minuten per kant, tot ze gaar zijn en een goudbruine kleur hebben. Laat even rusten en snijd in dunne reepjes.

Was en droog vervolgens de romainesla en scheur de bladeren in stukken. Doe de sla in een grote schaal en voeg de Parmezaanse kaas, croutons en gehalveerde cherrytomaatjes toe.

Besprenkel met de dressing en meng alles door elkaar.

Verdeel vervolgens de salade over borden en leg hierop de gegrilde kipfilet. Snij de eieren in vieren en verdeel over de borden. Strooi er eventueel extra Parmezaanse kaas of croutons overheen. Eet smakelijk!

 

Instagram

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @Jagerenboer of #Jagerenboer. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Producten in dit recept bestellen:
Kipfilet Gildehoen
Kipfilet Gildehoen
8.01 8.90
Bekijk Product
6 eieren
6 eieren
2.75
Bekijk Product
10 eieren
10 eieren
3.95
Bekijk Product
Kipfilet Polderhoen
Kipfilet Polderhoen
17.78
Bekijk Product